leiding op een vlot in het water
Divider Divider Divider

Vind een vorming

Zin in vorming? Ontdek de cursussen!

Veelgestelde vragen

Om je in te kunnen schrijven voor een cursus en om in orde te zijn met de verzekeringen, moet je je lidgeld betaald hebben aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het liefst ben je jin of sta je nog actief in leiding, maar het is uiteraard geen probleem dat je op cursus gaat als je niet meer in leiding staat. 

Ben je geholpen met deze info?

Wil je je uitschrijven voor een cursus? Dat kan via de link in de inschrijvingsmail.

  •  Annuleer je 7 dagen voor de start van het evenement, dan krijg je je inschrijvingsgeld 100% terugbetaald
  •  Annuleer je 1 tot 6 dagen vooraf, dan betalen we 85% van je inschrijvingsgeld terug
  •  Annuleer je de laatste 24u voor het evenement, dan zal er niet terugbetaald worden

Ben je geholpen met deze info?

Je kan je inschrijving annuleren via mail aan herfstontmoeting@scoutsengidsenvlaanderen.be 

Een deelname annuleren blijft niet zonder gevolgen. Scouts en Gidsen Vlaanderen organiseert doorheen het werkjaar vergaderingen, vormingen, evenementen ... Die organisatie vraagt heel wat inspanningen van vrijwilligers en beroepskrachten. Denk maar aan locaties zoeken en vastleggen, eten bestellen, programma in elkaar steken, materiaal voorzien… Laattijdig annuleren brengt die voorbereiding en de activiteit in de war.

Daarom zetten we onze afspraken rond het annuleren van jouw deelname even op een rijtje:

  • Annuleer je voor 14 augustus 12 uur, dan krijg je je inschrijvingsgeld 100% terugbetaald.
  • Annuleer je na 14 augustus 12 uur, dan wordt je inschrijvingsgeld niet terugbetaald. Let op: je ticket is op naam en kan niet doorgegeven worden. 

Bij vragen kan je herfstontmoeting@scoutsengidsenvlaanderen.be contacteren. 

Ben je geholpen met deze info?

Vanaf het moment dat je als begeleiding via een getuigschrift kan aantonen dat je in het hoger onderwijs 60 uur pedagogische vorming hebt gevolgd, voldoe je aan één van de voorwaarden om stagebegeleiding te mogen zijn.

Ben je geholpen met deze info?

Informeer bij je groepsleiding. Misschien kan je hulp krijgen van oud-leiding die wel voldoet aan de voorwaarden? Of vraag het aan je districtscommissaris (DC)

Ben je geholpen met deze info?

Ja, jins mogen mee op Animator. Ze moeten hun stage niet tijdens hun jinjaar doen, maar mogen wachten tot ze leiding zijn.

Ben je geholpen met deze info?

Nee, iedereen mag op Gilwell of Basisweekend, of je nu een animatorattest hebt of niet. Je moet wel minstens 19 jaar oud zijn of 3 jaar in leiding staat voordat je op Gilwell of Basisweekend vertrekt.

Ben je geholpen met deze info?

Een deelnamebewijs is een bewijs dat je vorming hebt gevolgd. Je krijgt een deelnamebewijs van de organisator van de vorming waaraan je hebt deelgenomen. Veel steden en gemeentes betalen het inschrijvingsgeld van vormingsevenementen (gedeeltelijk) terug. Breng je deelnamebewijs dus zeker binnen bij de gemeente.

Ben je geholpen met deze info?

Meer veelgestelde vragen

Ben je geholpen met deze info?