Twee meisjes met kruiwagen
Divider Divider Divider

Voorbereiding van je kamp of weekend

Je scoutskamp organiseren, hoe begin je daaraan? Waar moet je allemaal aan denken? We helpen je op weg!

Een goede kampvoorbereiding? Da's een zorgeloze zomer. Maar daar komt heel wat bij kijken. Wij helpen je op pad met Camp Central, een platform waar je alle informatie die noodzakelijk is voor een goed kamp overzichtelijk samenbrengt.

Camp Central loodst je door de vier fases van je kampvoorbereiding:

 1. Kampen aanmaken
  In Camp Central maak je eerst al de kampen aan van jouw groep voor het komende jaar. Daarvoor geef je een naam aan het kamp en selecteer je de tak(ken) die meegaan op dat kamp. Gebruik je niet de standaard takkenstructuur van Scouts en Gidsen Vlaanderen? Dan kan je via het linker tabblad - bij instellingen van je groep - extra takken toevoegen of de bestaande structuur aanpassen. 
   
 2. Kampregistratie
  De kampregistratie is een verplicht onderdeel om op kamp te mogen vertrekken. Is je kamp niet geregistreerd? Dan kan je kamp niet goedgekeurd worden tijdens de kampkeuring.
  Wanneer je kamp is aangemaakt, kan je in Camp Central de deadline voor de kampregistratie zien. Daar helpt de tool je op weg om alle noodzakelijke informatie in te vullen om je kampregistratie te voltooien. Wanneer je je kamp registreert, wordt je kamp in juni gemeld bij de kampgemeente, zodat zij op de hoogte zijn dat je groep daar op kamp komt. Ga je in Wallonië op kamp? Dan doet Scouts en Gidsen Vlaanderen ook de bosaanvraag voor je groep. 

  Extra hulp nodig bij de registratie? 
   
 3. Kamp opbouwen
  Nu je kamp is aangemaakt en geregistreerd, kan je Camp Central gebruiken om aan je kamp te werken. Je vindt er alle essentiële onderdelen voor een kamp, en je brengt alles in orde op het platform. Je werkt er samen met je leiding en groepsleiding, je uploadt alle relevante documenten en vinkt de zaken af die jullie in orde hebben gebracht. Ook kan je er meer informatie vinden voor elk onderdeel met doorverwijzingen naar de website met uitgebreide informatie. Extra handig is dat je je kamp offline beschikbaar kan maken op je gsm wanneer je klaar bent. Zo kan je ook op kamp alle informatie en documenten raadplegen op elk moment. 

  Heb je alles aangevuld en afgevinkt? Dan is je kamp klaar om naar de laatste fase te gaan!
   
 4. Kamp keuren
  Als je helemaal voorbereid bent met je kamp in Camp Central, dan kan je dat aangeven aan je districtscommissaris (DC). Die zal je kamp  keuren. Vraag zeker op tijd aan je DC wanneer de deadline is om je kamp in Camp Central klaar te hebben, dit verschilt van district tot district. 

  Eenmaal jullie klaar zijn, moet zowel de leiding als groepsleiding aangeven dat het kamp in orde is. Dit doe je door op het overzichtspagina van je kamp onderaan op "kamp goedkeuren" te klikken. Eerst moet de takleiding dit doen, vervolgens de groepsleiding. Van zodra dit klaar is, krijgt de DC jullie kamp te zien in Camp Central en kan die jullie voorbereiding al nakijken vooraleer jullie op gesprek komen. Je hoeft dus niets meer door te sturen, handig!

  Meer weten over kampkeuringen, waarom dit gebeurt en hoe dit verloopt? Kom alles te weten over het kampkeuringsproces
Camp Central

Camp Central

Je kamp aanmaken, registreren en voorbereiden voor de kampkeuring?

Ga naar Camp Central

Registratie en administratie

Materiaal

Ben je geholpen met deze info?