Jintro

Een groep leiding, eentje in een rolstoel, vult een bushok en poseert, duim omhoog, met het Jintrobord.

Ben je jin, loods of laatstejaar lid? Haal meer uit je jinjaar en ontdek je talenten op Jintro.

Wat is Jintro?

Jintro is een meerdaagse cursus. Op Jintro gaan, dat is ontdekken wat je goed kan. Op een speelse manier, samen met andere jins ontdek je jezelf.

Voor wie?

Voor jins, loodsen of laatstejaars leden.

Kostprijs?

Jintro kost 110 euro. Na de cursus krijg je een deelnamebewijs. Breng het binnen bij je gemeente, vaak krijg je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald.

Vormt het bedrag of de betaling een drempel voor jou? Dan biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen enkele oplossingen aan.

Waar?

Je volgt Jintro in een van onze Hopper-jeugdverblijven.

‘Jezelf in een groep vormen en verrijken, tijdens een week vol plezier en vriendschap om nooit te vergeten.’

Jonas Behiels, Scouts Sint-Franciscus Schorvoort

Veelgestelde vragen

Hopper is het merk van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Bij Hopper vind je winkels en jeugdverblijven. Winkels met een aanbod persoonlijk kampeermateriaal (zoals wandelschoenen, slaapzakken en rugzakken), maar ook groepsmateriaal (tenten en kookgerief). En natuurlijk ook het officiële uniform. Op de jeugdverblijven is iedereen welkom om te logeren of een dag te vergaderen midden in het groen. Ideale groepsaccommodatie voor jeugdbewegingen en scholen, maar ook voor elke vereniging of avontuurlijke groep vrienden of familie.

Ontdek Hopper.

Ben je geholpen met deze info?

Informeer bij je groepsleiding. Misschien kan je hulp krijgen van oud-leiding die wel voldoet aan de voorwaarden? Of vraag het aan je districtscommissaris (DC)

Ben je geholpen met deze info?

Vanaf het moment dat je als begeleiding via een getuigschrift kan aantonen dat je in het hoger onderwijs 60 uur pedagogische vorming hebt gevolgd, voldoe je aan één van de voorwaarden om stagebegeleiding te mogen zijn.

Ben je geholpen met deze info?

Om je in te kunnen schrijven voor een cursus en om in orde te zijn met de verzekeringen, moet je je lidgeld betaald hebben aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het liefst ben je jin of sta je nog actief in leiding, maar het is uiteraard geen probleem dat je op cursus gaat als je niet meer in leiding staat.

Ben je geholpen met deze info?

Nee, iedereen mag op Gilwell of Basisweekend, of je nu een animatorattest hebt of niet. Je moet wel minstens 19 jaar oud zijn of 3 jaar in leiding staat voordat je op Gilwell of Basisweekend vertrekt.

Ben je geholpen met deze info?

Ja, jins mogen mee op Animator. Ze moeten hun stage niet tijdens hun jinjaar doen, maar mogen wachten tot ze leiding zijn.

Meer veelgestelde vragen