Jintro

Een groep leiding, eentje in een rolstoel, vult een bushok en poseert, duim omhoog, met het Jintrobord.

Zin om nog eens een week gewoon lid te zijn? Word jij warm van een week waar ontmoeting, talenten en teambuilding centraal staan met andere jins, loodsen en laatstejaars leden? Dan is Jintro iets voor jou!

Wat is Jintro?

Jintro is een meerdaagse vorming van 6 dagen en 5 overnachtingen. Op Jintro gaan, dat is ontdekken wat je goed kan. Je haalt meer uit je jinjaar door op een speelse manier jezelf beter te leren kennen, in groep en in deze wereld. Samen met jouw groepje ga je allerlei uitdagingen aan, begeleid door twee ervaren scouts die samen met jou op ontdekking gaan. Je gaat met veel fijne herinneringen en nieuwe ideeën naar huis en naar je thuisgroep.

Wat gaan we doen op Jintro?

  • Teambuilden met mensen die je net leert kennen;
  • op zoek gaan naar je talenten en gloeien van trots;
  • samen nadenken over wie je bent in een groep;
  • grenzen leren aangeven;
  • een blik werpen op jouw toekomst in scouting;
  • nog even lid zijn en plezier maken.

Wat is het niet? 

Je krijgt geen concrete tips en tricks over 'leiding zijn'. Die krijg je op Animator. Op Jintro ben je nog even gewoon jin!

Geen testen, geen lessen of PowerPoints, maar bijleren op een scouteske, (ervaringsgerichte) en speelse manier.

Voor (en met) wie?

Voor jins, loodsen en laatstejaars leden. Je volgt de vorming in groepjes van 6 tot 12 deelnemers en twee begeleiders uit heel Vlaanderen en Brussel. Naast de momenten in kleinere groepjes zijn er natuurlijk ook momenten met iedereen. Je eet met de andere groepjes, chillt samen en je sluit ook allemaal samen de dag af.

Kostprijs?

Jintro kost 120 euro. Na de vorming krijg je een deelnamebewijs.  Breng het binnen bij je gemeente of klop aan bij je lokale jeugddienst. Heel wat gemeenten betalen (een deel van) de kostprijs van onze vorming terug afhankelijk van hun eigen werkwijze. Vraag het na! 

Heb je het financieel moeilijk, dan biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen enkele oplossingen aan.

Waar?

Je volgt Jintro in een van onze Hopper-jeugdverblijven.

‘Jezelf in een groep vormen en verrijken, tijdens een week vol plezier en vriendschap om nooit te vergeten.’ 

Jonas Behiels, Scouts Sint-Franciscus Schorvoort

Veelgestelde vragen

Hopper is het merk van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Bij Hopper vind je winkels en jeugdverblijven. Winkels met een aanbod persoonlijk kampeermateriaal (zoals wandelschoenen, slaapzakken en rugzakken), maar ook groepsmateriaal (tenten en kookgerief). En natuurlijk ook het officiële uniform. Op de jeugdverblijven is iedereen welkom om te logeren of een dag te vergaderen midden in het groen. Ideale groepsaccommodatie voor jeugdbewegingen en scholen, maar ook voor elke vereniging of avontuurlijke groep vrienden of familie.

Ontdek Hopper.

Ben je geholpen met deze info?

Vanaf het moment dat je als begeleiding via een getuigschrift kan aantonen dat je in het hoger onderwijs 60 uur pedagogische vorming hebt gevolgd, voldoe je aan één van de voorwaarden om stagebegeleiding te mogen zijn.

Ben je geholpen met deze info?

Om je in te kunnen schrijven voor een cursus en om in orde te zijn met de verzekeringen, moet je je lidgeld betaald hebben aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het liefst ben je jin of sta je nog actief in leiding, maar het is uiteraard geen probleem dat je op cursus gaat als je niet meer in leiding staat. 

Ben je geholpen met deze info?

Wil je je uitschrijven voor een cursus? Dat kan via de link in de inschrijvingsmail.

  •  Annuleer je 7 dagen voor de start van het evenement, dan krijg je je inschrijvingsgeld 100% terugbetaald
  •  Annuleer je 1 tot 6 dagen vooraf, dan betalen we 85% van je inschrijvingsgeld terug
  •  Annuleer je de laatste 24u voor het evenement, dan zal er niet terugbetaald worden

Ben je geholpen met deze info?

Nee, vorming volgen is niet verplicht. Maar het is wel handig om sterker in je schoenen te staan als leiding. Ontdek alle vormingen.

Ben je geholpen met deze info?

Ja, jins mogen mee op Animator. Ze moeten hun stage niet tijdens hun jinjaar doen, maar mogen wachten tot ze leiding zijn.

Ben je geholpen met deze info?

Meer veelgestelde vragen

Ben je geholpen met deze info?