Leider en leidster spelen een spel met water doorgeven op Herfstontmoeting
Divider Divider Divider

Herfstontmoeting

De leukste start van het scoutsjaar, dat is Herfstontmoeting.

Praktisch

Herfstontmoeting is het startweekend voor alle leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit jaar vindt het plaats op domein de Hoge Rielen in Kasterlee van 23 tot 25 augustus 2024.

Herfstontmoeting kort samengevat:

 • Een groot scoutsweekend met leiding van over heel Vlaanderen en Brussel.
 • Laat je inspireren.
 • Ontdek het nieuwe jaarthema.
 • Geniet van de sfeer, verbondenheid en veel enthousiaste scouts en gidsen.

Schrijf je in ten laatste op woensdag 14 augustus om 12 uur. Ter plaatse inschrijven kan niet.

Wat neem je mee?

 • Slaapgerief: matje, slaapzak en tent. Vraag goed op voorhand na bij je district/gouw of je zelf een tent moet voorzien.
 • Uniform en andere kledij voor tijdens het weekend (be prepared voor regen, zon en kou).
 • Gamel en bestek, je krijgt een jaarthemabeker bij aankomst.
 • Een (lege) drinkbus is handig. Er zijn op verschillende locaties kraantjes met gratis drinkbaar water. 
 • Een goede zak- of hoofdlamp, want in het bos kan het donker zijn.
 • Gesloten schoenen.
 • Insectenwerend middel.
 • Je bankkaart. Herfstontmoeting is cashless!
 • Je bevestigingsmail (digitaal of papier).
 • Een klein rugzakje om je gamel, bestek, drinkbus, lampje en bankkaart in te steken.

Hou er rekening mee dat je bij aankomst nog moet wandelen naar je gouwgrond. Neem dus enkel mee wat je kan dragen. Partytenten, muziekboxen en drones laat je thuis.

Goesting in inspiratie en Goesting in actie?

Voor zaterdagvoormiddag kies je één sessie uit het uitgebreide aanbod Goesting in inspiratie of  Goesting in actie. Het aanbod is opgedeeld in tak- en themagronden. Kijk zeker bij de tak waar jij volgend jaar leiding van wordt. Ben je op zoek naar iets helemaal anders? Check het thema  Achter-grond.

Wil jij graag andere deelnemers inspireren en zelf een sessie begeleiden? Of denk je aan een top spel waar je in je groep jaar na jaar mee scoort? Laat het ons dan zeker weten, zodat je zaterdagvoormiddag je talent of activiteit kan showen!

Hoe kom je naar Herfstontmoeting?

Gelukzakken uit de Kempen of sportievelingen komen best met de fiets. Er is een aparte ingang voor fietsers en je mag je fiets parkeren aan je gouwgrond.

Is de fiets geen optie? Dan raden we iedereen aan om met het openbaar vervoer te komen. We voorzien pendelbussen tussen het station van Tielen en het domein de Hoge Rielen.

In gouw Noordzee, gouw Zuid-West-Vlaanderen, gouw Land van Egmont en Gouw Webra kan je de gouwbus nemen. Voor 20 euro heb je een heen- en terugticket. Je kan kiezen tussen de volgende opstapplaatsen: 
Brugge (K + R station), Oostende (coach parking Mercatorlaan), Kortrijk (carpoolparking Cowboy Henk), Roeselare (station), Diksmuide (station), Aalst (zwembad), Oudenaarde (Parking De Ham), Ninove (Parklaan 1), Zottegem (Steenweg op Aalst 91), Zemst (Hofstade, domein sport Vlaanderen), Kampenhout (Sport- en cultuurcentrum Berg) en Zaventem (Kerkplein). 
Let op: er mogen geen patrouilletenten mee op de bus, iglotenten daarentegen wel. 
Het precieze vertrekuur (tussen 18u en 19u30) en andere praktische informatie voor de gouwbus volgt in de week voor Herfstontmoeting.

Je auto laat je beter thuis. Kom je toch met de wagen, probeer dan zeker te carpoolen. Je kan enkel parkeren aan het station van Tielen. Daar kan je overstappen op de pendelbus.

Wie mag deelnemen aan Herfstontmoeting?

Je bent actieve leiding (scoutsjaar 2023-2024) of je start als leiding in september (scoutsjaar 2024-2025).

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor Herfstontmoeting bedraagt 58 euro, plus een administratiekost van 1,45 euro. 

Het is belangrijk dat iedereen erbij kan! Laat dan ook niets jou weerhouden om mee te gaan. Indien de kostprijs voor het evenement voor jou een probleem is, kan je een beroep doen op het sociaal tarief. Het verminderd tarief is uitsluitend voor mensen die financieel minder ruimte hebben.
Wil je gebruik maken van het sociaal tarief, stuur dan een mailtje naar herfstontmoeting@scoutsengidsenvlaanderen.be .
 
Na afloop van Herfstontmoeting ontvang je je bewijs van deelname per mail. Dit wordt gestuurd naar het e-mailadres waarmee je je inschreef voor Herfstontmoeting. In sommige steden en gemeenten kan je, na het voorleggen van je bewijs van deelname, je inschrijvingsgeld van Herfstontmoeting (geheel of gedeeltelijk) terugbetaald krijgen.  

Leefregels

Schrijf je je in voor Herfstontmoeting, dan ga je akkoord met de acht leefregels. 

Waarom zijn er leefregels? Wel, wij zijn met veel en dan moet je afspraken maken. Als iedereen zich aan de leefregels houdt, zorgen we samen dat het weekend plezant, zorgeloos en aangenaam is voor alle deelnemers en medewerkers.

leefregels herfstontmoeting

Veelgestelde vragen

Een deelnemer neemt deel aan het programma tijdens het Herfstontmoetingsweekend. Een medewerker werkt tijdens de voorbereidende week en/of het HO-weekend binnen diens gouw of ploeg. Kom je helpen tijdens de voorbereidende week, maar ben je tijdens het weekend (overwegend) deelnemer? Dan schrijf je je twee keer in: tijdens de week als medewerker, tijdens het weekend als deelnemer.

Begeleid je een sessie ‘Goesting in inspiratie / in actie’ (vorming), ben je DJ of treed je op met je band, maar sluit je bij het overige deel van het programma als deelnemer aan? Ook dan schrijf je je in als deelnemer. Indien je vormingsbegeleider bent: laat dan zeker aan de verantwoordelijke van jouw vormingsgrond weten dat jij als deelnemer een vorming zal geven. 

Ben je geholpen met deze info?

Neen, oud-leiding mag helaas niet mee als deelnemer op Herfstontmoeting. Herfstontmoeting is een weekend voor actieve leiding (scoutsjaar 2023-2024 en/of scoutsjaar 2024-2025). 

Oud-leiding kan wel mee als medewerker. Meer info? Stuur een mailtje naar herfstontmoeting@scoutsengidsenvlaanderen.be 

Ben je geholpen met deze info?

Ja, dat kan als je het lidnummer van die persoon hebt. 

Ben je geholpen met deze info?

Neen, je ticket is op naam en persoonlijk. Aan de ingang zal er een identiteitscontrole zijn. In een noodsituatie weten we graag exact wie er aanwezig is. Ook je deelnamebewijs is persoonlijk zodat jij een terugbetaling kan ontvangen. 

Als je niet kan komen, dan annuleer je best je ticket. Ken je medeleiding die ook graag naar HO wil komen? Laat ze dan een eigen ticket kopen.

Ben je geholpen met deze info?

Neen, partytenten zijn niet toegelaten. Enkel tenten om in te overnachten zijn toegelaten op je gouw-/ kampgrond. Ga bij je district na wat de afspraken rond slaaptenten zijn. 

Ben je geholpen met deze info?

Neen, drones zijn niet toegelaten. 

Ben je geholpen met deze info?

Neen, muziekboxen laat je thuis. 

Ben je geholpen met deze info?

Ga naar de inschrijvingslink.Onder ‘inschrijven’ vind je een link terug om je bestelling te zien. Vul je e-mailadres (waarmee je de bestelling gedaan hebt) in en ontvang je je ticket opnieuw. 

Aan de inkom van Herfstontmoeting kan je je lidkaart niet meer gebruiken om je ticket op te zoeken.

Ben je geholpen met deze info?

Enkel actieve leiding (scoutsjaar 2023-2024) of wie volgend scoutsjaar (2024-2025) leiding wordt, kan deelnemen aan Herfstontmoeting. 

Ben je geholpen met deze info?

Meer veelgestelde vragen

Ben je geholpen met deze info?