Reisbijstand

drie scouts rusten aan een bergmeer

Ga je op buitenlands kamp? Een reisbijstandsverzekering bij Scouts en Gidsen Vlaanderen is niet verplicht. Maar wel sterk aangeraden!

Wat?

Een reisbijstand is een verzekering voor als je op buitenlands kamp gaat. Zo ben je verzekerd voor repatriëring, ziektekosten, verzorgingskosten boven 7500 euro en hoge vervoerskosten bij een ongeval. Bovendien ben je er zeker van dat jullie in geval van nood in groep gerepatrieerd worden. Als alle leden apart een reisbijstandsverzekering afsluiten, dan is dat niet het geval.

Meer details over wat er net wel en niet gedekt wordt, lees je in deze nota over reisbijstand en ledenpolis

De reisbijstand kan je aanvragen voor alle landen, met uitzondering van oorlogsgebied.

Prijs?

Per persoon:

Binnen Europa:

Aantal dagen12-34-56-1112-1718-2324-32
Prijs€ 2,13€ 4,21€ 7,59€ 11,14€ 14,75€ 18,35€ 22,12

Buiten Europa:

Aantal dagen12-34-56-1112-1718-2324-32
Prijs€ 3,50€ 6,88€ 13€ 18,52€ 23,82€ 31,74€ 40,70

Deze gegevens heb je nodig:

• Land van bestemming;
  • Naam en voornaam van de (tijdelijk) verzekerde leden.

Vraag de verzekering aan!

Meer info?

Lees de brochure Goed verzekerd?.

Bekijk de polis (polisnummer 45.292.896).

Veelgestelde vragen

De reisbijstand voor personen geldt in de hele wereld, behalve in oorlogsgebied.
De reisbijstand voor auto's telt enkel voor landen in het geografische Europa: Albanië, Andorra, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (met uitsluiting van Siberië), San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van de Canarische eilanden, Ceuta en Melilla) , Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland, alsook de Europese grondgebieden van Azerbeidzjan (met de Kaukasus als grens), Georgië (met de Kaukasus als grens), Kazachstan (met de Oeralrivier als grens) en Turkije (met de Dardanellen als grens).

Leden die ingeschreven zijn en hun lidgeld betaald hebben, zijn bij scoutsactiviteiten verzekerd voor lichamelijke schade, ook buiten de landsgrenzen. Het is wel een goed idee om een extra reisbijstandsverzekering af te sluiten via Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Nee, de autoverzekering die je kan afsluiten via Scouts en Gidsen Vlaanderen is enkel geldig voor auto's ingeschreven in België. Een busje gehuurd in België waarmee je naar het buitenland rijdt, kan je wel verzekeren via Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Het aangifteformulier bestaat alleen in het Nederlands. Het geneeskundig getuigschrift (deel van de verzekeringspapieren) dat de dokter of het ziekenhuis ter plaatse moet invullen, kan je downloaden in het Frans, Engels, Spaans, Duits en Italiaans.

Meer veelgestelde vragen