Reisbijstand met de auto

Scouts op een bergpad, hoog in de bergen.

Op buitenlands kamp met de auto? De reisbijstandsverzekering van Scouts en Gidsen Vlaanderen aanvragen is dan een goed idee. Niet verplicht, wel aangeraden.

Wat?

De reisbijstandsverzekering met auto combineert de gewone reisbijstand met een verzekering voor de auto op je buitenlands kamp binnen Europa. Verzeker je (gehuurde) auto met Belgische nummerplaat (met aanhangwagen). En natuurlijk verzeker je ineens ook je inzittenden voor ziekte, verzorging, repatriëring…

Meer details kan je in deze nota over reisbijstand met auto en ledenpolis vinden.

Opgelet! De reisbijstand met auto geldt enkel voor voertuigen tot 3,5 ton met maximaal vier wielen. Check altijd eerst of bij de huurauto een reisbijstandsverzekering inbegrepen is.

Prijs?

Je betaalt voor elk voertuig plus het aantal inzittenden. Maak dus zelf de som.

Per inzittende:

Aantal dagen12-34-56-1112-1718-2324-32> maand
Prijs (in €)2,144,217,6011,1514,7518,3622,13

per extra maand

Per voertuig (met aanhangwagen):

Aantal dagen12-34-56-1112-1718-2324-32> maand
Prijs (in €)6,2212,2522,0632,4942,9053,5064,4431,49
per extra maand

Hoe aanvragen?

Deze gegevens heb je nodig:

• Land van bestemming. (In het aanvraagformulier kan je maar één land selecteren. Ga je naar meerdere landen, noteer de andere landen dan in het vak opmerkingen.)
  • Naam en voornaam van de inzittenden.
  • Merk, nummerplaat en bouwjaar van de auto.
  • Type van de auto: personenwagen, minibus of vrachtwagen tot 3,5 ton en of je al dan niet een aanhangwagen meeneemt.

Vraag de verzekering aan!

Meer info?

Lees de brochure Goed verzekerd?.

Bekijk de polis (polisnummer 45.292.896).

Veelgestelde vragen

De reisbijstand voor personen geldt in de hele wereld, behalve in oorlogsgebied.
De reisbijstand voor auto's telt enkel voor landen in het geografische Europa: Albanië, Andorra, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (met uitsluiting van Siberië), San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van de Canarische eilanden, Ceuta en Melilla) , Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland, alsook de Europese grondgebieden van Azerbeidzjan (met de Kaukasus als grens), Georgië (met de Kaukasus als grens), Kazachstan (met de Oeralrivier als grens) en Turkije (met de Dardanellen als grens).

Leden die ingeschreven zijn en hun lidgeld betaald hebben, zijn bij scoutsactiviteiten verzekerd voor lichamelijke schade, ook buiten de landsgrenzen. Het is wel een goed idee om een extra reisbijstandsverzekering af te sluiten via Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Nee, de autoverzekering die je kan afsluiten via Scouts en Gidsen Vlaanderen is enkel geldig voor auto's ingeschreven in België. Een busje gehuurd in België waarmee je naar het buitenland rijdt, kan je wel verzekeren via Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Het aangifteformulier bestaat alleen in het Nederlands. Het geneeskundig getuigschrift (deel van de verzekeringspapieren) dat de dokter of het ziekenhuis ter plaatse moet invullen, kan je downloaden in het Frans, Engels, Spaans, Duits en Italiaans.

Meer veelgestelde vragen