Autoverzekering

Givers staan klaar om een grijze camionette uit te laden. Ze zwaaien naar de camera

Een auto hebben op kamp of weekend is altijd handig. Be prepared, zorg dat hij goed verzekerd is, voor als er iets misloopt.

Wat?

Verzeker je (geleende of gehuurde) auto met Belgische nummerplaat met de tijdelijke autoverzekering voor je op kamp of weekend vertrekt. Zo is hij verzekerd voor schade (m.u.v. schade ten gevolge van mechanische problemen en sleet), brand, diefstal en schade aan anderen (burgerlijke aansprakelijkheid). Je auto is verzekerd voor de huidige waarde.

Let op! Deze verzekering geldt niet voor bussen, vrachtwagens, mobilhomes en moto’s en bromfietsen. Ook zwaar beschadigde voertuigen kan je niet verzekeren via deze polis.

Je hebt drie opties voor een tijdelijke autoverzekering

• Omniumverzekering (voor stoffelijke schade, brand en diefstal van je eigen voertuig).
  • Heb je al een omniumverzekering? Koop je vrijstelling af: de verzekering dekt de vrijstelling (franchise) van je eigen omnium.
  • Huur je een voertuig? Koop dan de vrijstelling af van de wettelijk verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid.

Gebruik bij twijfel de keuzehulp. Dat is een deel van het online aanvraagformulier.

Prijs?

Keuze 1: omnium

< 8 dagen< 15 dagen< 25 dagen< 30 dagen
€ 75,40 € 100,53 € 125,67 € 150,80

Keuze 2: vrijstelling afkopen van een bestaande omnium

< 15 dagen< 30 dagen
vrijstelling dekken tot € 247,89€ 32,99€ 54,99
vrijstelling dekken tot € 495,79 € 42,89€ 71,48
vrijstelling dekken tot € 743,68€ 46,16€ 76,97

Keuze 3: vrijstelling afkopen van burgerlijke aansprakelijkheid bij huurvoertuigen tot maximum 495,79 euro.

< 15 dagen< 25 dagen< 30 dagen
€ 31,47 € 47,22€ 62,95

Een aanhangwagen (minder dan 750 kg) is gratis verzekerd samen met het trekkend voertuig. Als de aanhangwagen meer dan 750 kg weegt, wordt de premie verdubbeld!

De vrijstelling (franchise) bij een omniumverzekering via Scouts en Gidsen Vlaanderen bedraagt 10 % van de totale schadekost (min. € 123,95 en max. € 247,89) aan het eigen voertuig. Als de herstelling van een personenwagen gebeurt bij een door Ethias erkende hersteller is er geen vrijstelling.

Hoe aanvragen?

Deze gegevens heb je nodig:

Voor een gehuurde auto:

•    Naam, adres en telefoonnummer van de verhuurfirma.
•    Zoek op het huurcontract: is er een omniumverzekering voor de auto afgesloten en zo ja, is er een vrijstelling op die omniumverzekering?
•    Is er een vrijstelling op de wettelijk verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid?
•    Bij een gehuurde auto mag de verhuurfirma het expertiseverslag invullen.

Voor een eigen auto:

•    Naam, voornaam, adres en telefoonnummer van de eigenaar.
•    Is er een omniumverzekering voor de auto afgesloten en zo ja, is er een vrijstelling op die omniumverzekering?
•    Naam en voornaam van alle bestuurders.
•    Merk, type, bouwjaar, nummerplaat, chassisnummer.

Vraag de verzekering aan!

Meer info?

Lees de brochure Goed verzekerd?.

Bekijk de polis (polisnummer 19.040.394).

Veelgestelde vragen

Sommige verzekeringen werken met franchise of vrijstelling. Dat wil zeggen dat je bij schade zelf een deel van de schade vergoedt. Je betaalt de vrijstelling zelf, de verzekering betaalt de rest. Soms is de vrijstelling een bepaald bedrag, soms is het een percentage van de waarde van het verzekerde goed.

Ja, dat mag als je alle verkeersregels en wetten respecteert. Je moet hiervoor geen extra verzekering nemen.

Je kan je auto laten verzekeren met de tijdelijke autoverzekering van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dat is niet verplicht. Huur je een voertuig, dan kan je het verzekeren via de firma waar je het voertuig huurt of meteen via een verzekeringsmaatschappij.

Ja. Een aanhangwagen wordt gratis mee verzekerd bij de auto die de aanhangwagen trekt. De voorwaarde hiervoor is dat de aanhangwagen samen met het voertuig gekeurd wordt bij het Ethiaskantoor én dat de aanhangwagen vermeld wordt op het expertiseverslag.

Schade veroorzaakt tijdens het laden en lossen is niet verzekerd.

Het is een goed idee om een geleende auto tijdelijk omnium te verzekeren.

Meer veelgestelde vragen