Hoe registreer je je kamp?

kamp

Registreer je kamp in Camp Central, de nieuwe tool die alles wat je nodig hebt voor een goede kampvoorbereiding bundelt.

Hoe begin ik eraan?

Ga naar Camp Central  en log in met je Groepsadministratie-account.

De eerste keer dat je inlogt worden heel wat gegevens opgehaald - dat kan een tijdje duren. Als je geen groep of takken ziet verschijnen helpt het om de pagina refreshen.

Deze tool werkt niet optimaal in Firefox.

Kamp aanmaken

Als leider kan je kampen aanmaken voor je groep. Daarbij duid je aan welke takken er op dat kamp meegaan.
Gebruiken jullie andere takken? Dan kan je die zelf aanmaken via 'Instellingen van je groep' in de linkerbalk.

Zie je geen groep of takken?

Probeer deze tips:

Zodra het eerste kamp voor je groep is aangemaakt zijn alle gegevens ingeladen in de tool en zou het verder vlot moeten lopen.

Zie je een vreemde code in plaats van de taknaam of kampnaam?

Dat is nog een gevolg van een kevertje in de tool eind maart. Als je nu de taknaam (via 'instellingen van je groep') of kampnaam weer aanpast bewaren we die wel keurig.

Info aanvullen

Camp Central geeft een houvast voor het voorbereiden van je kamp doorheen het jaar.
Je krijgt hulp bij de verschillende aspecten van je kamp, gebundeld in zes categorieën.
In de aanloop naar je kamp wordt deze tool ook gebruikt voor de kampkeuring met je districtscommissaris (DC).

Deadlines

Op dit moment is er 1 deadline van belang: de kampregistratie.
Gebruik de knoppen rechts om meteen naar de juiste plek binnen de tool te springen. Als de gegevens zijn aangevuld wordt de actie automatisch afgevinkt.
Als het laatste vinkje is gezet, ontvangen de indiener en de kampverantwoordelijken een mail ter bevestiging.

Gegevens kampplaats en verhuurder
  • Voeg de locatie van je kampplaats toe (of meerdere slaapplaatsen voor een trekkamp bijvoorbeeld).
    Klik daarvoor op de zwarte 'voeg locatie toe'-knop.
  • Vul het adres in en check de kaart.
    • Staat de groene pin helemaal juist? Dan kan je onderaan de gegevens van de eigenaar aanvullen, en op de knop klikken om toe te voegen.
    • Plek op de kaart niet helemaal juist, of je hebt geen adres ingegeven? Klik indien nodig op de groene pin om ze te verwijderen. Klik op de kaart om een nieuwe zwarte pin te zetten. Staat de pin juist? Klik er dan op en voeg ze toe, de pin wordt nu groen.
  • Onder het kaartje kan je de contactgegevens van de eigenaar toevoegen.
  • Vergeet niet om onderaan ook op de 'voeg toe'-knop te klikken om alles op te slaan.
Kampverantwoordelijken

Het opzoeken van leden en leiding is nog niet zo gebruiksvriendelijk, we werken eraan om dat te verbeteren.

Als je niet vindt wie je zoekt, probeer dan opnieuw zonder de filter te gebruiken. Dus laat de filter leeg en typ de naam. Hoe meer je typt hoe beter, gebruik bv (ook) achternaam in plaats van enkel voornaam.

Let er op dat de kampverantwoordelijken een e-mailadres hebben in de Groepsadministratie.

Ledenlijst

Voor de kampregistratie is het geschat aantal deelnemers voldoende.

Het is op dit moment nog erg onhandig om al je leden toe te voegen: je moet ze één voor één opzoeken. Tegen de zomer zorgen we dat je deelnemers eenvoudig kan aanvinken uit de lijst van al je leden.

En verder...

Later kan je ook de andere info nog aanvullen, zoals je begroting of vervoersplanning.
Zo groeit Camp Central tegen het kamp tot een heuse digitale kampkaft.

Toch nog praktische of technische vragen? Laat het ons dan weten

Veelgestelde vragen

Het kampengagement is een deel van het Kampvisum en het Internationaal Kampvisum. Met het kampengagement verklaar je als leiding dat je het kamp degelijk hebt voorbereid. Dat engagement leg je voor aan je districtscommissaris tijdens de kampkeuring. Het kampengagement wordt ondertekend door de leiding, groepsleiding en de districtscommissaris.

Ben je geholpen met deze info?

Voor elk kamp is de online kampregistratie verplicht. Dat zorgt ervoor dat Scouts en Gidsen Vlaanderen op elk moment weet welke groepen er waar op kamp zijn. Om zo goed te kunnen ondersteunen en reageren bij noodsituaties.

Meer veelgestelde vragen