Kamp- of weekendplaats

Waarop let je?

Gebruik het kampcontract uit het kampvisum van Scouts & Gidsen Vlaanderen. Als de uitbater zijn eigen contract wil gebruiken, vergelijk dan met het kampcontract uit het kampvisum. Als er iets ontbreekt (bv. er wordt niets gezegd over het drinkwater) noteer dan de afspraken apart, onderteken ze beide en voeg ze als annex bij het contract van de uitbater.

Waalse gemeentes raden aan om na te gaan of de uitbater een vergunning heeft. Wanneer de kamplocatie op votrecamp.be staat, heeft die sowieso een vergunning. Zoniet kan je navraag doen bij de gemeente.

In het kampvisum vind je een checklist die je kan gebruiken bij je bezoek aan een potentiële kampplaats.

Wanneer zoek je?

Zijn jullie je een middelgrote of grote groep? Dan begin je best twee jaar op voorhand een kampplaats te zoeken. Niet later maar ook niet vroeger. Jullie ledenaantal kan stijgen of dalen, een volgende generatie wil misschien liever naar een andere locatie. Ook de uitbater kan onaangekondigde beslissingen nemen (verbouwen, prijzen wijzigen, verhuizen, …).

Wil je meer kans op je gedroomde kamplocatie?

• Schuif je kamp een dag je op. De drukste kampperiode loopt van 11 juli tot 10 augustus.
  • Of ga op takkamp. Het zijn vooral de kampplaatsen voor meer dan honderd personen die het snelst volgeboekt zijn.

Bekijk je kampterrein in de zomer. Zo zie je het in dezelfde omstandigheden als tijdens het kamp. En als er op op dat moment een groep kampeert, kan je meteen polsen naar wat hun ervaringen zijn.