Zoek
Co-animator

Voor wie?

De co-animatorcursus is een cursus voor jongeren met een (verstandelijke of niet-zichtbare) beperking die al in leiding staan of (laatstejaars) leden die goesting hebben om leiding te worden. Met dit traject voorzien we begeleiding op maat.

Ben je nog niet aangesloten bij een scouts- of gidsengroep? Dan bekijken we samen of we een groep in de buurt vinden die een plekje in de leidingsploeg heeft. 

Wat?

De co-animatorcursus is een inclusieve cursus. Het is dus géén aparte cursus, je sluit gewoon aan bij de animatorcursus en je krijgt ondersteuning op maat zowel voor, tijdens als na de cursus.

Wat leer je? Samen met de begeleiding kijken we waar je zin in hebt en wat je wilt leren.
De focus ligt op spelen en leren hoe je een tof spelt maakt en begeleidt.  Je leert je inleven in de wereld van kinderen en maakt activiteiten die ze niet snel vergeten.
Op de cursus zijn nog heel wat andere leiding en jins aanwezig dus je maakt ook nog eens nieuwe vrienden waar je van kan leren. 

Inschrijven kan hier. Hulp nodig bij je inschrijving mail naar vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be of bel op 03 231 16 20.

Waar?

De cursussen gaan door in Hopper Jeugdverblijven, waar je in bedden slaapt. In de zomer kan je ook kiezen voor een cursus in tenten.

Hoe ziet zo een cursus er precies uit?

We werken in kleine groepen van ongeveer 10 personen waarmee je het grootste deel van de week zal doorbrengen, samen met 2 begeleiding. 's Avonds en tijdens de pauzes kom je wel in contact met de mensen uit de andere groepjes.

Voor de cursus begint, maak je al kennis met je begeleiding. Zij zullen ongeveer 3 weken voor de cursus contact met je opnemen om je beter te leren kennen. Neem naar het gesprek gerust iemand mee bij wie je je goed voelt, zoals iemand van je ouders, iemand van je leidingsploeg,...
We kijken in dat gesprek samen wat je graag doet, wat je wilt leren, welke rol bij jou past in een leidingsploeg,...
Ook achteraf maken we samen de koppeling terug naar je groep over wat je allemaal geleerd hebt op cursus.

Wat kost dat?

De cursus kost €126. In de Kerstvakantie is de cursus een dagje korter en betaal je €105. Bij heel wat gemeentes kan je dit geld terugkrijgen. Vormt dit bedrag een probleem? Stuur dan zonder aarzelen een e-mail naar vorming@scoutsengidsenvlaanderen.be en dan zoeken we samen een oplossing!

Attest?

Als co-animator krijg je na de cursus een talentenboekje mee, waarin staat waar je sterk in bent en waar je nog in kan groeien. Daarnaast krijg je ook een bewijs mee over het traject dat je hebt afgelegd. Dit is geen animatorattest, we werken immers niet met competenties die erkend zijn door de overheid.