corona - hygiënemaatregelen

• Is het voldoende om de tenten open te zetten nadat er al een tak ingeslapen heeft, voor de volgende tak?

Goed, enkele uren, laten verluchten is de boodschap. Contactpunten zoals tentpalen moeten goed gereinigd worden alvorens er nieuwe bubbels gebruik van mogen maken.

Ook moet je vooraleer je de tenten terug inleverd bij de verhuurder (het ULDK, een andere groep of een privéfirma) de tenten enkele uren goed laten verluchten, alsook de tentpalen reinigen.

• Materiaal delen met andere bubbels: Wat met keuken, hudo, materiaal, koelwagen…

Organiseer alles zoveel mogelijk gescheiden. Indien dit niet haalbaar is, reinig je de contactoppervlakken na elke gebruik.
    Maar één HUDO? Zet het materiaal erbij klaar zodat iedereen na gebruik zelf even de balk kan reinigen.

• Moeten we vragen aan ouders om de kinderen een mondmasker mee te geven?

Ja dat is een goed idee. Zorg voor minimaal 2 mondmaskers. Liefst herbruikbare.
    Je hebt er alvast zeker één nodig voor de tocht naar huis (als jullie de leden niet laten ophalen). En vermoedelijk zullen jullie ook minimaal 1 activiteit doen waarbij je het terrein zal verlaten.

Je kan een mondmasker natuurlijk altijd afkoken.

• Mogen de leden zelf koken? Wat zijn hierbij de richtlijnen?

Leden mogen zelf koken maar enkel voor hun eigen bubbel. Als leden voor zichzelf koken moeten +12-jarigen een mondmasker dragen tijdens het bereiden van het eten en op voorhand hun handen goed wassen.

• Wanneer moeten de leden of leiding een mondmasker aandoen?

Binnen de bubbel dragen noch de leden, noch de leiding een mondmasker.

Als je de bubbel verlaat en bijvoorbeeld de openbare weg opgaat, heb je een mondmasker bij. Enkel als je de afstand van anderhalve meter met mensen buiten de bubbel niet kan respecteren, draag je het mondmasker.

Bij contact met externen, op het openbaar vervoer en tijdens kookactiviteiten… dragen leiding en +12-jarigen een mondmasker.

Zitten in een tak zowel -12-jarigen als +12-jarigen dan dragen alle leden een mondmasker als dit moet.

• Wat is het meest hygiënisch wenselijk? Hudo of Dixi?

Geen voorkeur. Beiden zullen geregeld gereinigd moeten worden.

We raden wel aan om voor elke bubbel eigen sanitair te voorzien, dan moet je niet na elk gebruik poetsen maar slechts één keer per dag.