Wie? Wat? Hoe?

Wat is Akabe?

Akabe staat voor de werking met kinderen en jongeren met een handicap binnen scouting. Dit kan zowel in aparte groepen, takken zijn of in een gemengde werking. Het doel van Akabe is inclusie( Elke persoon, ongeacht zijn beperkingen, moet de kansen en mogelijkheden krijgen om deel uit te maken van de samenleving.).

Ploeg Akabe:

Ploeg Akabe is een groep vrijwilligers binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen die zorgt voor de bekendmaking en ondersteuning van Akabe.
Verder doen we:

• We vertegenwoordigen Akabe op de nationale vergaderingen van Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  • Ondersteuning van de lokale groepen, gouwen en districten.
  • Akabegroepen helpen bij moeilijkheden
  • Vorming voor Akabegroepen

Ploeg Akabe is er dus voor iedereen die te maken heeft met scouts en gidsen met een handicap. Of het nu gaat om een inclusief lid, een Akabe-tak of groep, of je hebt gewoon vragen over dit onderwerp dan kan je terecht bij Ploeg Akabe.
Je kan ons altijd bereiken op akabe@scoutsengidsenvlaanderen.be.
(Ploeg Akabe bestaat momenteel uit: Bram, Robbert, Wim, Linde, Sander, Emma, Daan, Lise, Deckers, Joris, Banteng, Hanne, Axeline, Sara, Evelien en Freddo)

Op zoek naar de visie over Akabe?

Bezoek ons op FB!