Verbond(be)raad

04 december 2021|
jan Van Reusel - communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be
VR

Kapellen, 4 december; één dag nadat de jeugdbeweging alweer verstrengde maatregelen in de ogen kijkt, zet gouw Heide het ontvangst op poten voor een hybride verbondsraad met meer dan 100 vertegenwoordigers uit gouwen en districten. Op tafel bij deze algemene vergadering van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw o.a. beheersmatige agendapunten zoals de nationale werkingsbegroting anno 2022 en officiële benoemingen van verantwoordelijken op verschillende niveau's van onze structuur.

Eén van de functies die volgende verbondsraad in februari wordt verkozen, is een nieuwe verbondscommissaris als opvolger van Wim Verschueren. Hiervoor gaf deze raad nu het vertrouwen om met een herzien functieprofiel het traject op te starten voor selectie van een 'VC, komende drie jaar als gedelegeerd bestuurder en pedagogisch eindverantwoordelijke voor scouting. 

Deze raad zette ook het licht op groen om volgend jaarthema te laten draaien rond 'motivatie & engagement'. Daarmee werd fiat gegeven om hiervoor een visie, leuze, kenteken, lied en inhoudelijk aanbod uit te broeden. 

Zo trekken we verder; een spoor van verbinding doorheen een bijzondere tijd waarin scouting meer dan ooit betekenis heeft; diep en ver ... 

Meer info over deze zitting via DC's of gouwleiding.

 

 

Recent nieuws