De liedjes van Nowan

Benieuwd hoe de liedjes uit de Steen van Nowan klinken? Vanaf 20 december 2018 kan je het hieronder ontdekken.

Gecomponeerd door muziekpedagoge Sien De Smet op de teksten van Marc De Bel en helemaal op maat van 6- tot 8-jarigen. Ga al zingend en dansend aan de slag en geniet mee van de schattige kapoenenstemmen. Voor je het weet, zingen jullie kapoenen alle liedjes luidkeels mee.

Downloaden

Je kan de liedjes hieronder  downloaden (rechtermuisklik op de titel, koppeling opslaan als) van 20 december 2018 tot 20 maart 2019, exact drie maanden.  Aarzel dus niet te lang .

• Nowan, Frie en kompanen zingen Maak je klaar!  als ze zich verkleden in ridder en prinses en het gevaar van de slang en de vos tegemoet gaan.
  • Bosbewoners stil is het lied dat oma vroeger vaak voor Nowan zong voor het slapengaan.
  • Pina betovert iedereen met haar engelenstem als ze zingt over een rups die in een vlinder verandert in het liedje Salto .
  • Tijdens Het zonnewendefeest blijft de hele bende op tot in de vroege uurtjes!

Wil je zelf musiceren?

De partituren met tekst vind je hier:

De liedjes werden opgenomen in de studio van jeugdcentrum Trix op 4 en 18 november 2018 door de enthousiaste kapoenen van Scouts en Gidsen Duffel: Sarah, Luna, Kato, Good-Luck, Tuur, Nette, Pippa en Liesje en drie knotsgekke muzikanten: Lara Rosseel (contrabas), Aiko Devriendt (toetsen) en Tijl Piryns (drums), onder deskundige begeleiding van geluidstechnicus Frank Rotthier die ook de mix voor zijn rekening nam.

Het boek 'De Steen van Nowan' is te koop in onze Hopper Winkels.