Wie organiseert HO?

Met duizenden scouts- & gidsenleid(st)ers samenleven onder één groot tentenkamp, daar komt heel wat bij kijken. SIS, medewerkers, vrijwilligers en personeel zijn allen in het gespan om er het beste van te maken. HO is een initiatief van de verbondsleiding; de ‘verbondsraad’ is dan ook verantwoordelijk voor dit hele gebeuren, zowel technisch als inhoudelijk, op vlak van sfeer en veiligheid.

Elk lid van de verbondsraad draagt daarom als mede-organisator een bijzondere verantwoordelijkheid op HO:  om zowel individueel als met andere leden van de verbondsraad voorbeeldig samen te leven en op te treden waar nodig; bij storend gedrag, als leefregels niet worden gevolgd of in een onveilige situatie. Daarom dragen de leden van de verbondsraad op HO een badge ‘organisatie’; om deelnemers te kunnen aanspreken en om elkaar te herkennen en bij te staan in moeilijke omstandigheden.