Adrenalineshot voor je leidingsploeg: chaosquiz!

Leidingsploeg speelt een spel

Of je nu een grote of een kleine leidingsploeg hebt: iedere groep heeft er baat bij af en toe een leidingsactiviteit te voorzien.

Tip voor de groepsleiding: voorzie een werkgroepje à la ‘team thema’ of ‘team sfeerbeheer’ dat zich enkele keren per jaar engageert om een leuke activiteit uit te werken.

Kan je wel een kant-en-klaar idee gebruiken? Lees dan zeker verder!

Chaosquiz

Hoe win je de chaosquiz? Door binnen het uur zoveel mogelijk juiste antwoorden te geven met je team. Duh. Maar: alle vragen zijn tegelijk te zien, te horen en te lezen. Ook de de antwoorden hangen – samen met een heleboel foute – per categorie klaar op de muur. Chaos!

  1. Elke 30 seconden hoor je een nieuw muziekfragment. Breng binnen 3 minuten het strookje met de juiste titel en uitvoerder naar de jury voor een punt.
  2. Iedere 30 seconden wordt een quizvraag op een scherm getoond. Ook hier breng je het correcte antwoord binnen de 3 minuten naar de quizmaster.
  3. Fragmenten uit series of films worden doorlopend geprojecteerd. Zoek de juiste serie of film tussen alle andere strookjes en bezorg je team een punt.
  4. In de ruimte hangen verder nog puzzels, droedels, vlaggen, foto’s van filmsterren... Los de raadsels op en verdien punten voor je team.
  5. In het midden van de ruimte staat een stoel met een lamp ernaast. Gaat deze branden? Ga dan als eerste op de stoel zitten voor een extra punt!

 

TEKST: Roosje Raeymaekers
FOTO: Joke van der Maelen

Hallo groepsleiding