Daar wordt aan de deur geklopt.

Nog een paar keer slapen en hij is weer in ’t land. Ongetwijfeld doet Sinterklaas op zijn moeizame tocht langs daken en terrassen ook scoutslokalen aan. De helper die hem vergezelt, lokt pittige discussies uit rond verwijzingen naar racisme en naar het koloniale verleden.

In Scouting willen we dat niemand zich gekwetst of bespot voelt omwille van zijn of haar eigen afkomst of huidskleur. In een kleurrijk Vlaanderen wordt niemand herinnerd of voorgesteld als slaaf.  Laten we dus rekening houden met raciale gevoeligheden bij het karikaturale totaalbeeld van een pekzwarte knecht met gouden oorbellen en rode lippen.

We rekenen daarom op de vindingrijkheid van onze leiding; om zelf op een eigen creatieve wijze een invulling te geven aan deze vrolijke figuur.

Chirojeugd Vlaanderen verzamelde alvast volgende tips om je piet te actualiseren.