Kladwerk februari 2019

Inhoud

Promomateriaal Scouts gidsen in het donker  -- Gilwell Combo  -- Vorming ecologie  -- Feestwijzer -- Kalender  --

Promomateriaal 'Scouts gidsen in het donker'

Op 30 maart organiseren we een jaarthemanacht 'Scouts gidsen in het donker'. Daarom kapen we graag jullie communicatiekanalen. Maak je liever zelf iets dan kan je hieronder alles terugvinden om aan de slag te gaan. Heb je een creatief idee? Laat het ons weten! Wie weet featuren we jullie communicatie op de Scouts en Gidsen Vlaanderen pagina.

Op algemeen verzoek: Gilwell Combo

Gilwell Combo is een combinatie van Gilwell onderweg en Gilwell onder dak, the best of both worlds! Je begint en eindigt in een Hopper Jeugdverblijf, waar je in bedden slaapt en er voor jou gekookt wordt.

In het midden van de week ga je op 3-daagse, net zoals je op kamp zou doen, waarbij je zelf eten en slaapplaats voorziet. Hoe die 3-daagse er uit ziet beslis je samen met je groep.

Van 13 tot 19 april in Hopper Jeugdverblijf Drieboomkensberg.

Vorming ecologie aanvragen

Wil je dit jaar nog een vorming van Ploeg Ecologie? Om op tijd begeleiding te vinden is het belangrijk om hen ASAP te laten weten dat je hen nodig zal hebben. Dan kunnen zij bekijken of dit nog in hun planning past.

Stuur snel jouw aanvraag naar  ecologie@scoutsengidsenvlaanderen.be

Feest Wijzer

Feest Wijzer is een label dat je kan gebruiken om aan te tonen dat jouw evenement voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Maar je kan het ook gebruiken om je evenement te versterken wat betreft  positief feestklimaat.

Welke vier basisservices die je hiervoor moet aanleveren en andere inspiratie vind je op dit stukje van de website van de VAD.  (Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs)

9/02: Verbondsraad

14/02: Pedagogische Commissie