Animatorcursus

Wat leer ik daar?

• in no time een zot creatief spel uit je mouw schudden
  • omgaan met moeilijk gedrag van leden
  • een ouder geruststellen
  • inleven in de leefwereld van je leden

Dit en nog zoveel meer vormen de thema’s van een Animatorcursus bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Samen met andere scouts- en gidsenleiding krijg je tips and tricks om sterker in je schoenen te staan als leiding.

Voor wie?

Laatstejaars leden (giver of jin) en iedereen die in leiding staat bij Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Wat kost dat?

Je volgt een animatorcursus voor 126 euro. In de kerstvakantie is dat slechts 105 euro omdat deze cursus een dag korter is. Na de cursus krijg je een deelnamebewijs. Daarmee krijg je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terug van je gemeente.

Waar?

Animatorcursus is op één van onze Hopper jeugdverblijven: binnen en in volpension. In de zomervakantie kan je ook in Tenten op animatorcursus gaan.

Animatorattest?

Wanneer je op het einde van de cursus de basiscompetenties Animator haalt, kan je een officieel attest ‘Animator in het jeugdwerk’ van de Vlaamse Overheid behalen.

Meer informatie over wat je zoal moet doen voor een attest vind je op https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/vorming/hoe-kan-ik-mijn-attest-behalen/hoe-word-ik-animator.

Vragen? Contacteer animatorteam@scoutsengidsenvlaanderen.be