En, hoe was het op Animator?

spel tijdens inclusieve animator

Wie kan beter vertellen over hoe het is om op Animator te gaan, dan drie mensen die onlangs meegingen? Hoor het van de ervaringsdeskundigen!

Sarah van Scouts Klauwaards Gent

“De dag van vertrek was ik echt zenuwachtig. Ik liet zelfs mijn potje yoghurt vallen! Uiteindelijk was dat nergens voor nodig. Door de kennismakingsspelletjes was het ijs meteen gebroken in ons kleine groepje. We leerden elkaar echt goed kennen en er werd al snel veel gelachen. Ik voelde me direct thuis! Een grote uitdaging voor mij was om over een touw van 1 meter te geraken. Ik zit namelijk in een rolstoel. Iedereen hielp mee, en zo is het gelukt. Het was altijd heel gezellig en ik heb ook veel geleerd over het leiding zijn en over mezelf. Met andere woorden: Animator is een aanrader voor iedereen!”

Sarah

Sarah

Warre van Scouts Casa Oostduinkerke

“Op Animator leer je echt veel verschillende dingen, op een toffe, originele manier. Zo volgde ik een werkwinkel over het kapoenenverhaal. Ik heb nog nooit zoveel gelachen tijdens een spel!  Het onderdeel straffen en belonen van kinderen vond ik heel leerrijk, dat doe ik nu anders dan vroeger. Ook enkele medeleiding van mij gingen al op Animator. Daar leerden we over inleving en we proberen ons nu altijd te verkleden, omdat we merken dat onze leden dan veel meer meegaan in het spel. Mijn tip? Sta open voor nieuwe dingen! Ga op vorming en leer jezelf op een andere manier kennen. Vorming is niet alleen vorming volgen, maar ook plezier maken en nieuwe mensen leren kennen!”

Warre

Warre

Jasmien van Akabe Albatros Pijpelheide

“We deden een hoop spelletjes en teambuildingsopdrachten om elkaar te leren kennen. Zo zat de sfeer snel goed. Je zit namelijk in kleine groepjes van ongeveer 10 (toekomstige) leiding. Ik voelde me daardoor snel op mijn gemak. Je mening zeggen of iets delen ging gemakkelijk. Soms leeft het vooroordeel dat vorming saai of oninteressant is, maar dat is absoluut niet zo! Met spelletjes, creatieve methodieken en gewoon door veel te doen. De begeleiding hield altijd rekening met onze interesses. Als we bijvoorbeeld veel vragen hadden over pesten, dan besteedden ze daar meer tijd aan. Een paar leiding van onze groep vertrok met twijfels op animatorcursus, maar achteraf waren ze superblij. Iedereen had zich geamuseerd en veel bijgeleerd. Het maakt je sterker als leiding, dus gewoon doen!”

Jasmien

Jasmien

Wil jij nu ook op Animator?