Een Akabegroep oprichten

Anders Kan Best!

Akabe staat voor de werking met kinderen en jongeren met een beperking, zowel mentaal als fysiek. We onderscheiden akabegroepen of inclusieve groepen (scoutsgroepen met een akabetak of leden met een beperking). In 2018 telt Scouts en Gidsen Vlaanderen 30 akabegroepen, 25 groepen met een akabetak en 47 groepen waar minstens 1 lid met een beperking ingeschreven is.

Interesse oom een akabegroep op te richten? Dan staat Ploeg Akabe voor jullie klaar! Dit is een ploeg vrijwilligers die jaarlijks activiteiten organiseert voor akabeleiding, vorming op maat geeft en jullie helpt met alles wat jullie maar willen weten!

Je vindt meer info over akabe en de ploeg hier.

Ploeg Akabe ontwikkelde een brochure voor de opstart van een nieuwe akabegroep of -tak: Akabe, hoe begin je ermee?

Nog vragen? Contacteer Ploeg Akabe: akabe@scoutsengidsenvlaanderen.be