Touwenbegeleiding

Drie leiders klimmen in het touwenparcour.

Zin om touwenparcoursbegeleiding te worden? Volg de cursus Begeleiding Touwenparcours en laat scouts en gidsen de dag van hun leven beleven op het touwenparcours. En na de cursus? Dan kan je de boom in!

Begeleiding Touwenparcours?

Begeleiding Touwenparcours is een meerdaagse cursus gespreid over drie weekends. Je leert de technische kneepjes om op een veilige manier het touwenparcours van Hopper Jeugdverblijf De Kluis te begeleiden. Daarna volgt een examen om je attest tot instructeur touwenparcours (rope rescuer) te behalen. Je kan erna ook een vormingsdag volgen over groepsprocessen begeleiden.

Voor wie?

Vanaf 22 jaar en minimaal 3 jaar leidingservaring.

Kostprijs?

De cursus Begeleiding Touwenparcours kost 66,5 euro. Na de cursus krijg je een deelnamebewijs. Breng het binnen bij je gemeente, vaak krijg je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald.

Waar?

Je volgt de cursus Begeleiding Touwenparcours op Hopper-jeugdverblijf De Kluis.

Wat na de cursus?

Na de cursus maak je deel uit van de Touwenploeg. Je engageert je voor minstens twee jaar voor dit team en begeleidt minstens zes keer per scoutsjaar het parcours. Uiteraard ben je bereid om vorming te volgen: op vormingsweekend met het team en elke twee jaar je attest vernieuwen.

‘Zowel in de lucht als op de grond konden we ons samenwerkingstalent en vertrouwen in elkaar tonen.’

Leidingsploeg Scouts Heverlee OLV Troost en Anne Frank

Veelgestelde vragen

Hopper is het merk van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Bij Hopper vind je winkels en jeugdverblijven. Winkels met een aanbod persoonlijk kampeermateriaal (zoals wandelschoenen, slaapzakken en rugzakken), maar ook groepsmateriaal (tenten en kookgerief). En natuurlijk ook het officiële uniform. Op de jeugdverblijven is iedereen welkom om te logeren of een dag te vergaderen midden in het groen. Ideale groepsaccommodatie voor jeugdbewegingen en scholen, maar ook voor elke vereniging of avontuurlijke groep vrienden of familie.

Ontdek Hopper.

Meer veelgestelde vragen