Zoek
Koken op kamp

Goeien BOEF

Vraag aan je kookploeg om het eens op een andere manier te doen.  Waarom niet eens gaan voor 'Goeie BOEF' op bivak?  Bewust, Origineel en Ecologisch Fretten!

Samen met de andere jeugdbewegingen maakten we daar vorige jaren wat extra reclame voor.  Haal je inspiratie uit het Goeien BOEF-kookboekje.  Bezorg dat aan je kookploeg en zorg er zo voor dat ze massa's inspiratie krijgen om op een goede manier aan de slag gaan met het kampmenu.  En weet dat het niet alleen blijft bij anders koken.  Wat doen jullie met je afval?  En waar doen jullie je inkopen?  Alle tips en tricks hiervoor vind je het kookboekje!

 


Groenten, fruit en patatten: rechtstreeks van bij de boer!

Een tip: sleur je voorraad aardappelen, groenten en fruit niet van thuis mee en hou meer plaats over in de vrachtwagen voor leukere spullen!  Kijk vooraf op rechtvanbijdeboer.be voor de adressen van de land- en tuinbouwers in de buurt van je kampplaats.  Beter voor het milieu, minder verpakking, en vaak zelfs goedkoper dan in de winkel.  Sommige boeren staan ook open voor een boerderijbezoek (leuk met de kapoenen of zeehondjes) of laten de welpen zelf de kersen plukken.  Op zoek naar lekkere recepten voor die groenten van bij de boer?  Ook die vind je op de site.

Ook in Wallonië bestaan veel mogelijkheden om lokale voeding te verkrijgen. Bij de Waalse APAQ-W vind je vele adressen en Wallonië geeft zelfs een financiële duw (tot €600!) in de rug wanneer je de lokale producten koopt. Meer hierover vind je bij hun programme Jeunesse.

Een extra voordeel hierbij is dat boeren waarbij je koopt vaak bereid zijn om in de buurt mee te zoeken naar een slaapplaats voor een tweedaagse, contact legt met de gemeente, het voor jullie opneemt bij de buren uit de buurt, ...

Koken op kamp

In de receptendatabank van Mediaraven kokenopkamp.be  vind je interessante recepten voor de kampkeuken. Je kan ook zelf recepten toevoegen en je vindt er zelfs kant-en-klare kampmenu's! 

Ieder jaar gaat Mediaraven op zoek naar de kampkok van het jaar.  Met zoals elk jaar een mooie prijs!  Meer informatie op kokenopkamp.be.  Geef het door aan je kookploeg!

Zoek je nog extra inspiratie?  Kook met seizoensgroenten!