Leidingsnamen

badge Nala uit Steen van Nowan op het hemd van een kapoenenleidster

Zin om bij de kapoenen een leidingsnaam te gebruiken? In De Steen van Nowan komen 12 volwassen personages voor. Elk personage heeft een eigen karakter. Maak kennis met de personages, op wie lijk jij het meest? Kies je leidingsnaam!

Jij mag me Zazoe noemen!

Als kapoenenleiding kan je kiezen voor een leidingsnaam. Kies een van de personages die Frie en Nowan begeleiden op hun tocht. Word jij Zazoe of Xebo? Of wil je liever dat je kapoenen je Petro noemen?

Lijst samen met je leidingsploeg de eigenschappen van de personages en van jezelf op, en ontdek zo welke figuur het beste bij je past. Eens je beslist hebt, kan je een badge met je Steen van Nowan-figuur kopen in Hopper Winkel.

Waarom zijn er geen badges voor Frie en Nowan? De personages Frie en Nowan staan symbool voor de kapoenen. Kapoenen krijgen geen Nowannaam, enkel leiding.

Op wie lijk jij?

APODEMUS BOSMUIS

Overopa Apodemus is de stamvader van de familie.

Hij is héél erg oud en weet enorm veel. Omdat hij al zo lang leeft, weet hij als geen ander wat belangrijk is in het leven. Bijna alles wat de familie Bosmuis weet, hebben ze geleerd van overopa. Belangrijke info komt hij nog altijd te weten via andere dieren, die probeert hij dan zo goed mogelijk aan zijn familie te vertellen.

Badge Steen Van Nowan Apodemus

VEVA BOSMUIS:

Mama Veva Bosmuis is de beste mama die er is!

Niemand kan zo goed koekjes bakken als zij. Soms is ze een beetje streng, maar dat is dan ook wel nodig. Ze vindt het belangrijk om samen te werken en probeert betrokken te zijn bij alle beslissingen. Toch luistert ze ook naar Asjra en Oma Kora als ze een beslissing neemt. 

Badge Steen Van Nowan Veva

TOTO BOSMUIS

Toto Bosmuis is de grote broer van Nowan.

Hij is niet alleen ouder maar ook stoerder, sterker en sneller. Soms is Nowan daar wel een beetje jaloers op, maar niet voor lang, want Toto is altijd heel erg lief voor zijn kleine broer. Stiekem wil hij later zo bijzonder worden als overopa Apodemus. Daarvoor moet hij nog veel leren, maar misschien komt dat ooit wel. 

Badge Steen Van Nowan Toto

PETRO EEKHOORN

Petro Eekhoorn is een onbaatzuchtig en behulpzaam dier.

Hij woont in het bottelbos en heeft net als overopa overal familie en vrienden. Dankzij zijn enthousiasme en verbeelding kan Petro vaak een onverwacht probleem oplossen. Op de creatiefste manieren goochelt hij een oplossing uit zijn hoed. Als Petro in de buurt is mag je een leuke middag verwachten.

Badge Steen Van Nowan Petro

GIGI VOS

Gigi Vos is wat men noemt een sympathieke kerel.

Hij wil altijd maar geven. Hij is vaak al bezig met je te helpen nog voor je het vraagt. Gigi vindt het leuk om anderen gelukkig te maken. ‘Gigi staat tot je dienst!’: roept de vos wel eens goedlachs. Tijdens het werken slaat hij graag een praatje met je om je beter te leren kennen. 

Badge Steen Van Nowan Gigi

KERRI KONIJN

Kerri Konijn is de papa van Orik, Borik en Pina.

Elk jaar organiseert hij het Grote Zonnefeest. Alles is tot in de puntjes geregeld. Alle vlaggen, slingers, lampjes en kraampjes staan perfect op hun plaats. En toch lijkt het of het elk jaar nog beter is dan vorig jaar. Kerri zet altijd door, hoewel dat niet altijd even gemakkelijk is want het Zonnefeest moet op tijd klaar zijn.

Badge Steen Van Nowan Kerri

KORA BOSMUIS 

Oma Kora is een hele wijze vrouw.

Ze is al een dagje ouder en heeft al heel veel meegemaakt. Ze weet altijd wat er eerst moet gebeuren. Wanneer er een probleem is, vraagt men vaak raad aan oma Kora. Omdat ze niet zo sterk en snel meer is, kan ze niet altijd meehelpen, maar door alles in goede banen te leiden is ze een graag gezien lid van de familie. 

Badge Steen Van Nowan Kora

NALA BOSMUIS 

Tante Nala is de mama van Frie en Smurk.

Ze is erg gesteld op haar kinderen en zou niet graag willen dat hen iets overkomt. Soms komt ze streng over, maar dat komt omdat ze bezorgd is. Bij Tante Nala is alles tot in de puntjes geregeld. 

Badge Steen Van Nowan Nala

ASJRA BOSMUIS

Asjra is de papa van Nowan.

Hij maakt zich wel eens zorgen over de klunzigheid van zijn jongste zoon, maar hij vertrouwt erop dat alles wel op zijn pootjes terechtkomt. Asjra houdt altijd een half oog op de veiligheid van anderen. Daarom let hij soms zelf niet op. Er is dan ook niemand die zo vaak een ongeluk heeft als hij, behalve misschien Nowan.

Badge Steen Van Nowan Asjra

XEBO KERKUIL 

Xebo, de kerkuil, is goede maatjes met overopa Apodemus.

Hij is de ogen en oren van de compagnie. Hij werkt graag samen en wil er altijd vol voor gaan. Xebo slaagt erin een opkomend conflict al van op een kilometer afstand te zien. Snel als een valk vliegt de kerkuil er dan naartoe om ervoor te zorgen dat alles snel weer wordt opgelost. 

Badge Steen Van Nowan Xebo

ZAZOE MUSKUSRAT 

Zazoe de muskusrat is een bonk van een vent.

Deze stoere en behulpzame rots luistert graag naar anderen. Wanneer hij iemand beter leert kennen, kan Zazoe zowel met het kleinste muisje als met de grootste vos overweg. Hij staat dan ook open voor ieders standpunt. Hij houdt heel erg van zijn vrienden en doet alles om hen gelukkig te maken. 

Badge Steen Van Nowan Zazoe

RIKKI BOSMUIS 

Rikki Bosmuis is de papa van Frie en Smurk.

Toen hij trouwde met tante Nala is hij huisvader geworden. Rikki is een toffe peer, hij speelt graag spelletjes en kent veel weetjes. Je kan aan oom Rikki alles kwijt, want geheimen kan hij bewaren als een steen. Je weet gewoon dat hij te vertrouwen is.

Badge Steen Van Nowan Rikki

Ben je geholpen met deze info?