Een website voor je groep

Leiding achter laptop

Jullie willen graag een website voor jullie scoutsgroep? Maar niemand van de leiding heeft echt kaas gegeten van IT? Of jullie hebben al een website maar niemand weet nog hoe je die moet onderhouden? 

Talent in je leidingsploeg

Misschien heeft iemand van de leiding wel een IT-achtergrond. Of veel zin en kennis om zelf een website te maken en onderhouden. In dat geval: gebruik zeker de talenten binnen de leidingsploeg! Zorg wel dat je weet wat te doen wanneer die leiding ermee stopt.

Geen tijd of megaveel IT-kennis?

Wil je een website die gemakkelijk is om te maken en te bewerken? Dan raden we de webbuilder van JVL webhosting of de websitebuilder van one.com aan. Beide platformen zijn heel gebruiksvriendelijk. Ze bieden ondersteuning die je begeleidt bij het overzetten van je oude website naar een nieuwe website, en het platform beantwoordt al je vragen.

Zoek je inspiratie over hoe de website voor je groep er uit kan zien? Bekijk hier een voorbeeld. Je kan deze lay-out importeren als je kiest voor JVL webhosting.

Bij het veranderen van leverancier worden de e-mailadressen niet overgenomen. Denk eraan om de mails die je wilt behouden te bewaren voor je het contract met de vorige leverancier opzegt en om jullie e-mailadressen opnieuw in te stellen bij de nieuwe leverancier. Ook hiervoor kan je terecht bij je leverancier voor ondersteuning.

Help! Technische woorden!

Mailalias
Hiermee kan je ervoor zorgen dat bepaalde mails belanden bij een bestaand e-mailadres. Bijvoorbeeld: 'A3303M' en '28ste' kunnen aliassen zijn voor het bestaande adres scoutsedegem@mijngroep.be zodat alle mails die naar A3303M@mijngroep.be of 28ste@mijngroep.be worden verzonden eigenlijk toekomen op scoutsedegem@mijngroep.be.

Mailgroepen
Hiermee kan je een e-mail naar verschillende mensen sturen met één e-mailadres.
Bijvoorbeeld: kapoenen@mijngroep.be zal de mails doorsturen naar jan.peeters@hotmail.com, an.janssens@gmail.com ... 

Mailforwarders
Hiermee kan je hetzelfde als een mailgroep, maar enkel voor één e-mailadres. Hierdoor kan je bestaande e-mailadressen een professionelere look geven. Bijvoorbeeld: groepsleiding@mijngroep.be zal de mail doorsturen naar gravegast126@hotmail.com. 

Mailinglijsten
Hiermee kan je hetzelfde als een mailgroep maar dan met meer functionaliteiten.

Op zoek naar logo's? Of wil je een scoutslogo voor je eigen groep? Ontdek de huisstijl.

Ben je geholpen met deze info?