Een website voor je groep

Leiding achter laptop

Jullie willen graag een website voor jullie scoutsgroep? Maar niemand van de leiding heeft echt kaas gegeten van IT? Of jullie hebben al een website maar niemand weet nog hoe je die moet onderhouden? 

Talent in je leidingsploeg

Misschien heeft een van de leiding wel een IT-achtergrond. Of veel zin en kennis om zelf een website te maken. In dat geval: gebruik zeker de talenten binnen de leidingsploeg!

Scoutsgroep.be

Het kan ook eenvoudiger. Vraag een standaard Jeugdwerksite aan. Dat is gratis en eenvoudig om te maken. Je moet alleen betalen als je een eigen domeinnaam, extra schrijfruimte of extra mailfunctionaliteiten wil. Jullie site zal (technisch) onderhouden worden door Mediaraven. 

Help! Technische woorden!

Mailalias
Hiermee kan je een extra alias aanmaken voor een bestaand e-mailadres. Bijvoorbeeld: 'A3303M' en '28ste' kunnen aliassen zijn voor het bestaande adres scoutsedegem@mijngroep.be zodat alle mails die naar A3303M@mijngroep.be of 28ste@mijngroep.be worden verzonden eigenlijk toekomen op scoutsedegem@mijngroep.be.

Mailgroepen
Hiermee kan je een e-mailadres naar verschillende mensen laten doorsturen.
Bijvoorbeeld: kapoenen@mijngroep.be zal de mails doorsturen naar jan.peeters@hotmail.com, an.janssens@gmail.com... 

Mailforwarders
Hiermee kan je hetzelfde als een mailgroep maar enkel voor één e-mailadres. Hierdoor kan je bestaande e-mailadressen een professionelere look geven. Bijvoorbeeld: groepsleiding@mijngroep.be zal de mail doorsturen naar gravegast126@hotmail.com. 

Mailinglijsten
Hiermee kan je hetzelfde als een mailgroep maar dan met meer functionaliteiten.

Op zoek naar logo's? Of wil je een scoutslogo voor je eigen groep? Ontdek de huisstijl.

Ben je geholpen met deze info?