Scoutsgroep.be
Een leuke banner, handige menu en duidelijke nieuwsberichten

Waarom?

Je kan als groep een eigen website maken zonder dat er iemand van de leidingsploeg een technische genie hoeft te zijn.

En het probleem 'niemand kan de website nog aanpassen omdat de maker niet meer in leiding staat' bestaat niet meer.

Jullie site zal (technisch) onderhouden worden door Mediaraven en er zullen regelmatig uitbreidingen komen.

Activiteiten kan je duidelijk zien in een overzichtje en ook je Facebookpagina krijgt een plekje op de voorpagina Nieuwe items op je website zetten was nooit makkelijker

Wat krijg ik dan?

• Een lay-out die je zo mooi of lelijk kunt maken als je maar wil: speel met lettertypes, afbeeldingen, kleuren en kadertjes om er je eigen site van te maken.
  • Een contactformulier.
  • De mogelijkheid om nieuwsberichten te maken.
  • Een activiteitenkalender.
  • Je kan nieuwe pagina's toevoegen.
  • Het online inschrijvingsformulier voor nieuwe leden.
  • De mogelijkheid om met meerdere beheerders aan de site te werken.
  • Minstens 1 mailbox en een onbeperkt aantal mailaliassen, mailforwarders en mailgroepen

Wat gaat ons dat kosten?

Het standaard pakket is volledig gratis! Enkel wanneer je extra uitbreidingen wil moet je iets betalen.

Small
200MB webruimte
Website in de vorm van groepsnaam.scoutsgroep.be
1x mailbox
Small+
200MB webruimte
Website in de vorm van www.watjemaarwil.be
1x mailbox
Onbeperkte mailinglijsten
€20/jaar (1ste jaar gratis)
Medium
1.500MB webruimte
Website in de vorm van www.watjemaarwil.be
5x mailboxen
Onbeperkte mailinglijsten
€55/jaar

Hoe kan ik dit aanvragen?

Wil je meteen aan de slag? Vraag je site van aan via het aanvraagformulier op de website van Mediaraven.

Zijn er voorbeelden van groepen die al mee doen?

Technische verklaringen

Mailalias

Hiermee kan je aan extra 'alias' aanmaken voor een bestaand e-mailadres. Bijvoorbeeld: 'A3303M' en '28ste' kunnen aliassen zijn voor het bestaande adres scoutsedegem@mijngroep.be zodat alle mails die naar A3303M@mijngroep.be of 28ste@@mijngroep.be worden verzonden eigenlijk toekomen op scoutsedegem@mijngroep.be.

Mailgroepen

Hiermee kan je een e-mailadres naar verschillende mensen laten doorsturen.
Bijvoorbeeld: kapoenen@mijngroep.be zal de mails doorsturen naar jan.peeters@hotmail.com, an.janssens@gmail.com, ...

Mailforwarders

Hiermee kan je hetzelfde als een mailgroep maar maar voor één e-mailadres. Hierdoor kan je bestaande e-mailadressen een 'professionelere look' geven. Bijvoorbeeld: groepsleiding@mijngroep.be zal de mail doorsturen naar gravegast126@hotmail.com.

Mailinglijsten

Hiermee kan je hetzelfde als een mailgroep maar dan met veel meer functionaliteit.

Dit project wordt in samenwerking met Mediaraven  uitgevoerd.