Uitwisseling

Ga eens op uitwisseling met een buitenlandse scoutsgroep. Nodig ze hier uit of bezoek ze in hun land. Of start een project op met een buitenlandse organisatie. Spannend maar zo leuk.

Krijg geld voor je uitwisseling

Voor uitwisselingen van meer dan vijf dagen kan je een dossier indienen bij JINT. Zij geven subsidies voor buitenlandse uitwisselingen met jongeren. Zo kan je een deel van de verblijfskosten recupereren.

Wil je uitwisselen met een groep in Wallonië of in de Oostkantons? Dan kan je subsidies aanvragen bij Bel'J.

Een project opstarten in je groep of samen met een organisatie

Je kan ook een project organiseren in het buitenland samen met een lokale groep en/of bevolking. Samen met hen werk je aan een gemeenschappelijk doel en creëer je een grote meerwaarde. Zo combineer je ontmoeten en een steentje bijdragen.

Je kan ervoor kiezen om je hele kamp of enkele dagen aan een project te besteden. Zo'n project kan je zelf opstarten of je kan aankloppen bij een van de talrijke organisaties. Ook hier zijn er verschillende subsidiemogelijkheden die een groot deel van je kosten kunnen dekken.

Wil je subsidies aanvragen? Begin er dan op tijd aan! Veel deadlines liggen in het begin van het jaar.

‘Na een zalig modderparcours, wondermooie trektochten, vreemde lokale sporten (zoals bijlwerpen), een traditionele Faeröerse avond met een lokale walvisschotel, een mooie totemisatie, een weerzinwekkend nachtstpel zat het kamp erop en hadden de leden (en wij) een superervaring!’

Eline Van Herzeele, Gidsen Koningin Astrid, Turnhout