Veilige avonturen in de jungle

Duik als scoutsleiding mee in de leefwereld van je kabouters en welpen. Zo begrijp je wat er omgaat in hun hoofd en wereld. Als je meegaat in hun fantasie, voelen ze zich door jou als leiding gesteund en groeit hun vertrouwen in jou. Je krijgt dan makkelijker hun aandacht en ze zijn gemotiveerder.

Basissfeer

In het boek jungleavonturen van Mowgli en Shanti vind je veel thema's voor activiteiten. Bovendien spelen veel scoutsrituelen voor welpen  zich af in de jungle. Zo komt iedereen bij elkaar als de Akela "Yalahie" roept, krijgen welpen inspraak op de raadsrots en leven welpen in nesten. Door vaak naar het jungleverhaal te verwijzen, leren de leden het verhaal en zijn betekenis kennen. Vaste gewoontes en gebruiken versterken het gevoel van verbondenheid. Die verbondenheid gaat ver, want het jungleverhaal duikt overal ter wereld op in scouts- en gidsengroepen.